KONČANE ZGODBE Ogled soteske Predoselj

VODENI OGLED SOTESKE  PREDOSELJZaradi posledic žleda je soteska zaprta za obiskovanje.

V alpski dolini Kamniška Bistrica je slab kilometer pred planinskim domom levo pod cesto soteska, ki jo je v tisočletjih izdolbla gorska reka Bistrica. Dolga je 280 m, široka od metra do 12 m in globoka do 34 metrov. Imenuje se Predoselj (po nekaterih verzijah Predaselj).
        
V njenem spodnjem delu, kjer je najožja in najtemačnejša imamo speljano jeklenico v dolžini 72 metrov. Speljana je po stenah soteske nekaj metrov nad Bistrico. Tako si lahko s pomočjo alpinistične in jamarske tehnike ogledamo najbolj divji in nedostopni del soteske čisto od blizu. Vidimo baročno okrašene previsne stene, razpenjeno vodo v brzicah in turkizno zelene tolmune. Korita Kamniške Bistrice so izjemni in tipičen primer rečnega korita, edinstvenega v KamniškoSavinskih Alpah. Gostom med ogledom nudimo informacije o zgodovinskih dogodkih v soteski (plavljenje lesa, slap preko zagozdenega lesa ...).

Pri vseh teh lepotah je adrenalin skoraj neopazen, ampak je vseeno močno prisoten v vsakem telesu, ki se spušča v prepadno in temačno sotesko. To je pozitivni strah, ki ga z zaupanjem v gorskega vodnika in tehniko premaga vsak obiskovalec te prečudovite soteske. Na koncu take dogodivščine boste zelo zadovoljni nad premaganim strahom in fizično dejavnostjo v soteski. Spomin na to vam bo lepšal sive delovne dni, vas polnil z energijo in vam dajal veselje do življenja. Zato ne odlašajte in nas čim prej pokličite, da se dogovorimo za akcijo.

Ponujamo tri različne dejavnosti:

a)    Spust v sotesko po vrvi do vode 34 metrov globoko in dvig iz nje. Pri tem si ogledate najbolj nevaren del soteske »Grmeči slap« in tolmun »Divje srce«. Pri tem spustu in dvigu je možno pri večjih skupinah kolektivno delo. To popestri dogajanje in krepi kolektivni duh skupine. Potreben čas za eno osebo je od 5 do 20 minut.
b)    Tirolska žičnica: spust po vrvi 14 metrov in nato s posebno opremo še 72 m po jeklenici. Izstopimo iz soteske v kotanji med Malim in Velikim Predosljem in se peš vrnemo do vstopne točke. Potreben čas za eno osebo je od 15 do 30 minut.
c)    Tirolska žičnica: spust po 120 m dolgi jeklenici. Pri tem spustu je potrebno kolektivno delo vsaj štirih prijateljev.

Cene : 

a) spust in dvig po vrvi 15 € na osebo / brez DDV
b) spust po  72 m tirolski žičnici 30 € na osebo / brez DDV
c) spust po 120 m tirolski žičnici 15 € na osebo / brez DDVNudimo popuste za skupine, planinskim društvom, gasilcem in študentom po dogovoru. 

Svojim prijateljem lahko podarite darilni bon. Sporočite nam katero dejavnost ste izbrali in število darilnih bonov, ter naslov, kamor vam pošljemo darilne bone.

Vso tehnično in varovalno opremo posodimo mi in je že vključena v ceno vodenja.

Vsa ta dejavnost je primerna za zdrave ljudi stare vsaj 12 let.

Čas obratovanja : skozi vse leto po dogovoru.

Soteska je bila predstavljena tudi v oddaji Na lepše (RTVSLO). Posnetek si lahko ogledate na povezavi http://tvslo.si/predvajaj/na-lepse-oddaja-o-turizmu/ava2.90839998/

 

Priporočamo obisk zip line v Bovcu

 

 

 

 

 

 

 
 

Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.

V primeru, da želite izvedeti več o piškotkih na naši strani in kako jih lahko izbrišete, kliknite tukaj.

Sprejmem piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information