O podjetju

Ustanovitelj podjetja "Gozdar in arborist Rado Nadvešnik s. p." s prvotnim imenom "Gorsko vodništvo in gozdarske storitve",  Rado Nadvešnik sem pričel samostojno pot 1.10.1995. Prvotna želja je bila preživljati se z gorskim vodništvom, kar pa se je hitro izkazalo kot nemogoče. Ker sem se dela z motorno žago naučil že v rosnih letih sem poleg kovinarske šole opravil tudi šolanje za sekača in traktorista v Postojni in opravil tečaj za težko gradbeno mehanizacijo. Moje prvo delo  kot samostojni podjetnik  je bilo v ljubljanskem BTC za Map-Trade d.o.o. iz Slovenske Bistrice. Skupaj s štajerskimi alpinisti sem   dva meseca visel vsak dan po 10 ur na vrvi ob betonskih silosih Žita, iskal poškodovan beton in ga saniral. Leta 1996 me je poklical univ. dipl. inž. agronomije Marko Mikuletič – vodja  projektive v Arboretumu in me vprašal, če res lahko podiram drevesa na utesnjenem prostoru brez uporabe dvigala. Dogovorila sva se za posek nagnjene smreke na kamniških Zapricah in obžagovanje dreves v Škofji Loki. Arboretumovi fantje so imeli veliko dela, da so mi dopovedali, kako pravilno obžagati drevo. Sedaj sodelujemo že polnih 20 let. Tehniko dela, opremo in razne pripomočke sem skrbno izbiral pri različnih proizvajalcih. Nekaj inovativnih pripomočkov pa sem naredil sam. Pri tem delu mi zelo koristi znanje, ki sem ga pridobil kot  alpinist in gorski vodnik.

Rezultat inovativnosti je moje zelo produktivno in kakovostno delo. Občasno me najamejo večja podjetja za zelo zahtevna dela, kjer je potrebno znanje alpinističnih, jamarskih, gozdarskih, kovinarskih, pa tudi gradbenih del.    

Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Če obiščete naše spletno mesto in so nastavitve vašega spletnega brskalnika takšne, da dovoljujejo sprejemanje piškotkov, to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.

V primeru, da želite izvedeti več o piškotkih na naši strani in kako jih lahko izbrišete, kliknite tukaj.

Sprejmem piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information